Home

MADOR.HU/KUTYAKOZMETIKA

BEMUTATKOZÁS

 

Általános bemutatkozáshoz kérem, kattintson ide.

Kutyakozmetikus szakmai bemutatkozás

A kutyákkal kapcsolatos bármely tevékenység számomra különleges örömöt okoz, így a kutyakiképzõ és terápiás állatfelvezetõ tanfolyam elvégzése után 2010-ben elhatároztam, hogy elvégzem a Kutyakozmetikus tanfolyamot is. Az Országos Képzési Jegyzék alapján állami (OKJ 51 621 02 0010 31 03) és Európai Uniós (EuroPass) bizonyítványt adó tanfolyam 4 elméleti modulból (200 óra) és gyakorlatból (300 óra) állt. Az elméleti modulokhoz kiváló felkészítést kaptunk a CD-k, gyakorlati DVD és a tanfolyam, valamint a külön megvásárolható és szerintem kiváló "Fejezetek a kutya anatómiájából és küllemtanából" c. kutya anatómia gyakorló CD révén, melyet az FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet megbízásából Dr. Szajkó István készített.

A gyakorlatot a Csepeli Állatkozmetikában (Táncsics Mihály u. 33.) végeztem Sinkó Anita vezetésével. A gyakorlati vizsga helyszíne a Szveti Kutyakozmetika volt, az elméletié pedig a Piliscsabai VM KASZK Mezõgazdasági, Erdészeti Szakképzõ Iskola és Kollégium és VM Gyakorlóiskola. Vizsgakutyának kedves szomszédaim Zsomi nevû, rendkívül együttmûködõ és türelmes bichon havanese kutyáját vihettem (köszönöm).

Tevékenységi körök:
- Egyéb személyi szolgáltatási foglalkozások (kutyakozmetikus) FEOR száma: 5319
- Egyéb kereskedelmi foglalkozás (kutyakozmetikusi tevékenységhez szükséges eszközök, anyagok forgalmazása) FEOR száma: 5119

Kutyakozmetika tanfolyam elméleti moduljai:
1. Állategészségügy és kynológiai ismeretek (Dr. Pintér Tibor)
2. Kutyakozmetika elmélet (Winkler Viktória)
3. Vállalkozói alapismeretek (Bank Csaba)
4. Munka-, tûz- és környezetvédelem (Tajthy Szilvia)

Kutyakozmetika gyakorlat (Sinkó Anita):
- eszközhasználat
- szõrbontási technikák
- mancsszõr kinyírása
- fültisztítás
- gépi nyírás
- egészségügyi nyírás
- trimmelés
- bûzmirigy
- fürdetés
- szárítás, fõnözés
-
nyírás ollóval
- nemezes szõr gyakorlati kezelése

- fajtaspecifikus nyírási módok
- gyakorlati kutyapszichológia

- kisállat kozmetika
- stb.

Rengeteg tanulás után, legnagyobb örömömre a bizonyítványom eredménye jeles (5) lett. Külön büszke vagyok arra, hogy az állategészségügyi feleletemre Dr. Pintér Tanár Úr 100%-ot adott.

Ezúton (is) szeretném megköszönni a tanfolyam elvégzésében segítségünkre levõ minden résztvevõ szakember, oktató, kutyakozmetikus segítségét, támogatását és türelmét.