Home

Üdvözöljük Marzipan Vom Matthiasberg "Mador" honlapján!
(HCH Liam Vom Matthiasberg x HCH Hildegard Vom Matthiasberg) Tenyésztõ: Mészáros Lajos és Nyitrai Monika
Tulajdonos: Leidl Andrea 1108 Budapest, Pázsitfû u. 1. Mobil: +36-70-315-4758 E-mail: leidla@hotmail.com

Kutyakiképzés

Terápia

Kozmetika

Fajtaleírás

Fajtamentés

Táplálás

Egészség

Történetek

Törzskönyv

Tenyésztõk

Kiállítások

Képek

Alex

Rosco

Borbála

Linkek

Email

 

Bemutatkozás

Andi, Mador, Rebeka

Leidl Andrea vagyok. Gyerekkorom óta imádom a kutyákat, de lakótelepi lakásban laktunk és a körülményeink és állatszeretetünk nem engedték, hogy saját kutyám legyen. Az egyetemi éveim alatt kaptam elsõ kutyámat, egy kaukázusi juhászkutyát, Alexet, aki 11 évig volt hû társam, õrizõm, barátom. Ma a család négylábú tagja Mador, neki szenteltem ezt a weboldalt. A Történetek között olvashatók további információk (két nagytestû kankutya kapcsolata, kutya és kert, stb.). Aktuális témánk a "gyermek és kutya", hiszen öröm figyelni, ahogy kislányom Rebeka és Mador kapcsolata napról napra elmélyül.

Az elõzmények - avagy hogy került leonbergi a családba

Barátnõmmel Tornyiné Horváth Andreával (From Andrea's szibériai husky kennel) 2002 óta járunk kutyakiállításokra, és elsõ alkalommal gyõztes kutyája, Exy megnyerte a legszebb veterán husky szuka, legszebb veterán husky, végül pedig a kiállítás legszebb veterán kutyája címet. Csodálatos érzés volt! Ha egyszer nekem is lenne egy kiállítási kutyám... viszont én egy nagytestû, hosszú szõrû kutyát szerettem volna, aki (hosszabb távra elõre gondolkodva) gyerek mellé is ideális társ lesz. Ez a kutya a leonbergi.

 

2003. októberétõl kezdve kifejezetten abból a célból látogattam a kutyakiállításokat, hogy találjak magamnak egy leonbergi kölyköt. Mindegyik kiállításon fényképeztem, és ha már ott voltam, jó ötletnek tartottam, hogy megosszam a képeket a résztvevõkkel, úgyhogy felraktam õket egy online albumba illetve azóta ide a saját oldalamra, és mostanra a nemrégiben bemutatott magyar leonbergi állomány aktuális összefoglalójává nõtte ki magát (ld. Kiállítások).

A kiállításokon kiderült, hogy a legeredményesebb magyar kennel a Vom Matthiasberg leonbergi kennel: többszörös év tenyésztõi, a kennelbõl kikerült kutyák minden kategóriában év kutyái, világgyõztes és Európagyõztes / második / harmadik / negyedik hely birtokosai, championátussal rendelkeznek, stb. Az õ kutyáik típusa tetszik nekem a legjobban: erõteljes, hatalmas kutyák, karakteres fejjel és angyali természettel. Úgyhogy elhatároztam, hogy tõlük veszek kutyát, és megérte várni: életünk része Marzipan Vom Matthiasberg "Mador".

Köszönetnyilvánítás

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani barátnõmnek Tornyiné Horváth Andreának tanácsaiért, segítségéért és hozzám hasonló kutyaimádatáért, Mador tenyésztõinek Nyitrai Monikának és Mészáros Lajosnak ezért a csodálatos kutyáért és több éves folyamatos tenyésztõi munkájukért, dr. Siver László állatorvosnak szakmai tudásáért és folyamatos elérhetõségéért, és végül de nem utolsó sorban családomnak, barátaimnak és kollegáimnak támogatásukért és megértésükért.

Szolgáltatásaim

Szolgáltatásaim közé tartozik magyar, angol, francia és spanyol nyelven:

  • Kutyakiképzés (referenciák: ld. az oldalon)
  • Terápiás állatfelvezetés (referenciák: ld. az oldalon)
  • Kutyás témájú elõadás megtartása (referenciák: ld. az oldalon)
  • Kutyakozmetika (referenciák: ld. az oldalon)
  • Ringtitkári és tolmács teendõk elvégzése FCI kutyakiállításokon (CAC, CACIB, Klub) (referenciák: ld. az oldalon)
  • Szaktolmácsolás kutyatenyésztõknek és leendõ gazdáknak
  • Weboldal szerkesztés

 

Amennyiben bármilyen kérdése lenne, vagy valami különösen érdekli, szívesen állok rendelkezésére (nincs buta kérdés!)

Andrea

© Mador.hu